Ballı Börek

Ingredients

1 adet yumurta

½ çay bardağı süt

½ çay bardağı sıvı yağ

2 su bardağı ceviz

3 yemek kaşığı tereyağı

500 gr un

Nişasta

For the syrup:

2 bardak şeker

2 bardak su

1 tatlı kaşığı limon suyu

Ballı Börek

Ingredients

1 adet yumurta

½ çay bardağı süt

½ çay bardağı sıvı yağ

2 su bardağı ceviz

3 yemek kaşığı tereyağı

500 gr un

Nişasta

For the syrup:

2 bardak şeker

2 bardak su

1 tatlı kaşığı limon suyu

Fabrication

Şerbeti için; 2 bardak şeker 2 bardak suyla kaynatılır, ocaktan alınmadan önce 1 tatlı kaşığı limon suyu eklenir. Yarım kilo unun üzerine 1 yumurta kırılır, yarım çay bardağı sıvı yağ ve süt dökülüp yoğrulur ve dinlenmeye bırakılır. 2 su bardağı ceviz çekilir. Dinlenen hamur 3 bezeye ayrılır. Beze nişasta ve un karışımı ile incecik açılır, unlanmış oklavaya sarılıp büzülür ve dikkatlice tekrar açılır. Hamurun üzerine eşit aralıklarla ceviz içi yerleştirilir. Hamurun boşta kalan kenarları içe katlanıp cevizli kısımları burulur. Burgu yerlerinden kesilen hamurlar tepsiye alınır. 3 yemek kaşığı tereyağı biraz sıvıyağ ile birlikte eritilir ve hamurların üzerine dökülür. Ballı börek 200 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. Çıkınca üzerine soğuk şerbeti dökülür.