Zeytinli Foccacia

Ingredients

1 adet tam buğday ekmeği hamuru

2 su bardağı doğranmış siyah zeytin

Yarım su bardağı zeytin yağı


Üzeri İçin

Taze biberiye

Deniz tuzu

Zeytinli Foccacia

Ingredients

1 adet tam buğday ekmeği hamuru

2 su bardağı doğranmış siyah zeytin

Yarım su bardağı zeytin yağı


Üzeri İçin

Taze biberiye

Deniz tuzu

Fabrication

Hazırlanışı Ekmek hamurumuzu yoğurma kabına alıyoruz. Doğranmış siyah zeytinlerin suyunu süzüp tekrar sudan geçiriyoruz. (Çok tuzlu olmasın diye) Hamura önce zeytinyağını ekleyip iyice yoğuruyoruz sonra doğranmış siyah zeytinleri ekliyoruz, yoğuruyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamurumuzu yayıp parmaklarımızı batırarak düğme düğme görünmesini sağlıyoruz. Üzerine taze biberiye bulamadığım için kuru biberiye serptim. Varsa deniz tuzu ile süsleyip önceden ısıtılmış 180 C fırında pişiriyoruz. Çatalla içinin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Yaklaşık 30dk sürüyor. Fırın tepsisini çıkarıp ilk sıcaklığının çıkmasını bekliyoruz. Daha sonra tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz. Bu ekmeklerinizin yumuşacık olmasını sağlayacaktır. Sabah kahvaltılarında ya da güzel bir akşam davet masası için yapılabilir.