Mantarlı Zeytinli Tavuk
Malzemeler
1 küçük tabak şerit tavuk
1 adet yumurtanın akı
1 çorba kaşığı sirke
2 diş dövülmüş sarımsak
2 çorba kaşığı mısır nişastası
3 çorba kaşığı soya sosu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı zencefil
4 çorba kaşığı sıvıyağ
15-20 adet siyah zeytin
10-15 adet mantar
1 su bardağı piliç suyu
1 çay kaşığı karabiber, tuz
Mantarlı Zeytinli Tavuk
Malzemeler
1 küçük tabak şerit tavuk
1 adet yumurtanın akı
1 çorba kaşığı sirke
2 diş dövülmüş sarımsak
2 çorba kaşığı mısır nişastası
3 çorba kaşığı soya sosu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı zencefil
4 çorba kaşığı sıvıyağ
15-20 adet siyah zeytin
10-15 adet mantar
1 su bardağı piliç suyu
1 çay kaşığı karabiber, tuz
Yapılışı
Piliç eti; yumurta akı, 1 çorba kaşığı mısır nişastası, sirke, sarımsak, zencefil ve zeytinyağı karışımında yarım saat bekletilir. Sıvı yağı tavada ısıtılır. Piliç etini karışımın içinden çıkardıktan sonra tavaya aktarılır. Çok hafif kızarınca çekirdekleri çıkarılmış zeytin ve ince kesilmiş mantarlar eklenilir, 1 dakika karıştırarak pişirilir. Soya sosu ve kalan mısır nişastasını ilave edip, piliç suyu eklenilir. Karabiber ve tuz ayarlanır. Suyunu çekene dek kaynatılır. Yanında patates püresiyle birlikte servis yapılır.