Mantarlı Zeytinli Tavuk

Malzemeler

1 küçük tabak şerit tavuk

1 adet yumurtanın akı

1 çorba kaşığı sirke

2 diş dövülmüş sarımsak

2 çorba kaşığı mısır nişastası

3 çorba kaşığı soya sosu

4 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı zencefil

4 çorba kaşığı sıvıyağ

15-20 adet siyah zeytin

10-15 adet mantar

1 su bardağı piliç suyu

1 çay kaşığı karabiber, tuz

Mantarlı Zeytinli Tavuk

Malzemeler

1 küçük tabak şerit tavuk

1 adet yumurtanın akı

1 çorba kaşığı sirke

2 diş dövülmüş sarımsak

2 çorba kaşığı mısır nişastası

3 çorba kaşığı soya sosu

4 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı zencefil

4 çorba kaşığı sıvıyağ

15-20 adet siyah zeytin

10-15 adet mantar

1 su bardağı piliç suyu

1 çay kaşığı karabiber, tuz

Yapılışı

Piliç eti; yumurta akı, 1 çorba kaşığı mısır nişastası, sirke, sarımsak, zencefil ve zeytinyağı karışımında yarım saat bekletilir. Sıvı yağı tavada ısıtılır. Piliç etini karışımın içinden çıkardıktan sonra tavaya aktarılır. Çok hafif kızarınca çekirdekleri çıkarılmış zeytin ve ince kesilmiş mantarlar eklenilir, 1 dakika karıştırarak pişirilir. Soya sosu ve kalan mısır nişastasını ilave edip, piliç suyu eklenilir. Karabiber ve tuz ayarlanır. Suyunu çekene dek kaynatılır. Yanında patates püresiyle birlikte servis yapılır.