Zeytinli Tart
Malzemeler
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
125 gr margarin
2 yemek kaşığı soğuk su
Üstü İçin:
2 adet orta boy domates
Yarım su bardağı çekirdeksiz siyah zeytin
1 su bardağı hazır süt kreması
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri
Zeytinli Tart
Malzemeler
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
125 gr margarin
2 yemek kaşığı soğuk su
Üstü İçin:
2 adet orta boy domates
Yarım su bardağı çekirdeksiz siyah zeytin
1 su bardağı hazır süt kreması
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri
Yapılışı
Un yoğurma kabına alınır. Yağ ve soğuk su ilave edilir. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Hamur ele yapışmadığında, üstüne bir örtü örterek, 20 dakika dinlemeye bırakılır. Üstünün malzemeleri için, süt kreması ve süt bir kaseye koyulur. Yumurtalar eklenir ve çırpılır. Rendelenmiş kaşar peyniri karışıma eklenir. Tuz ve karabiber de serpip, kenarda bekletilir. Domatesler ortadan ikiye bölünür ve yarım ay şeklinde dilimlenir. Hamur, yağlanmış tart kalıbına 3-4 santim geçecek şekilde yayılır. Hamur çatalla birkaç yerinden delinir. Hazırlanan kremalı sosu üzerine dökülür. Domates ve zeytinleri yerleştirilir. 5 dakika önceden, 175 derecede ısıtılmış fırında, yaklaşık 45 dakika pişirilir. Dilimleyerek sıcak servis yapın.